top of page

   כיצד מתבצע ניתוח הסרת משקפיים בלייזר?

 

חוששים מניתוח הסרת משקפיים בלייזר?  
תקראו כאן ותראו שזהו ניתוח קצר, לא כואב ומאד בטוח.
פשוט אין מה לחשוש
 

 

הידע והניסיון שנצברו במהלך השנים מאפשרים לבצע את הניתוח במהירות ובבטיחות מירבית, תוך מינימום של אי נוחות וכמעט ללא כאב מצד המנותח. ניתוח להסרת משקפיים בלייזר הוא ניתוח קצר הנמשך כ 7-5 דקות סה"כ, ומתבצע תחת הרדמה מקומית. במהלך הניתוח על המנותח לשכב ולהתבונן בנקודת ציון ירוקה היוצאת ממכשיר הלייזר. מפסק עפעפיים מבטיח שהעין תישאר פתוחה במהלך כל הניתוח. מערכת עקיבה מהירה מאוד הבנויה בתוך המכשיר, עוקבת במהירות אחר תנועות העין, ומבטיחה שפעולת הלייזר תהיה מדויקת ותתבצע במרכז הקרנית. לאחר סיום הניתוח בעין אחת, מתבצע הניתוח בעין השנייה.

 

לפני ניתוח הסרת משקפיים בלייזר

לאחר מעבר בדיקת ההתאמה וקבלת הסבר מהרופא המנתח, נקבע תור לניתוח. מי שמשתמש בעדשות מגע צריך להפסיק לחלוטין את השימוש בהן החל משלושה ימים לפני הניתוח לעדשות מגע רכות, ולפחות למשך 2 שבועות לפני הניתוח לעדשות מגע קשות. עדשות מגע משנות את פני הקרנית ועלולות לגרום לאי דיוק בבדיקת המספר הנערכת בסמוך לניתוח. ביום הניתוח יש להגיע למכון כשעה לפני הניתוח בליווי קרוב משפחה או חבר/ה. במכון יבוצעו בדיקות נוספות שתרם בוצעו בבדיקת ההתאמה. לפני הכניסה לניתוח יבוצע ע"י אחות חדר הניתוח חיטוי של עור העפעפיים והריסים בעזרת תמיסת פולידין, ותבוצע הזלפה של טיפות הרדמה לשתי העיניים. כמו כן ינתן הסבר מפורט לגבי מה צפוי אחרי הניתוח וכיצד יש להזליף את הטיפות שלאחר הניתוח.

 

בחדר הניתוח

בחדר הניתוח שוכב המנותח על מיטה, כאשר הראש מונח על גבי כרית מיוחדת שיש בה שקע לראש. המנותח שוכב כך שהוא מביט ישר למעלה. מעליו נמצא מכשיר הלייזר וממנו יוצאת אלומת אור ירוקה, שהיא נקודת הציון של המנותח. הרופא מסביר למנותח שעליו להתבונן על נקודת האור הירוקה במהלך כל הניתוח.המנתח מתקין מפסק עפעפיים שעוזר להחזיק את העין פתוחה במהלך כל הניתוח. בשלב ראשון מבוצע זיהוי של העין ע"י מכשיר הלייזר תהליך הנמשך מספר שניות בו המכשיר מזהה את מיקום האישון כך שיוכל לעקוב אחרי העיני בכל מהלך הניתוח. לאחר שהעין זוהתה ע"י המערכת הממוחשבת מתחיל הניתוח.

 

אם מבוצע LASIK - מונח בשלב ראשון מכשיר המיקרו-קראטום על העין. מכשיר זה מבצע את פיצול הקרנית ויוצר את המתלה. בשלב זה המנותח לא רואה בעין למספר שניות, מרגיש לחץ על העין, תחושת אי נוחות, לכמה שניות. לאחר ביצוע הפיצול, תהליך הנמשך כ- 20 שניות, מוצא המכשיר מהעין והראייה חוזרת. בשלב זה המנתח מסיט הצידה את המתלה, נועל את הלייזר על מרכז הקרנית, ומתחיל בביצוע הלייזר. פעולת הלייזר נמשכת 5-20 שניות, ואינה כואבת. במהלכה מופעלת מערכת עקיבה מהירה ביותר, העוקבת במהירות אחר תנועות העין, ומבטיחה את ביצוע השיוף במרכז הקרנית. מערכת המזהה את הקשתיתעוקבת אחר התנועה הצירית של העין, ומתקנת בזמן אמיתי את ציר הטיפול. לאחר סיום פעולת הלייזר, מחזיר המנתח את המתלה למקומו. במהלך מרבית הניתוח לא מרגיש המנותח כאב או אי נוחות. בסיום הלייזר מוזלפות טיפות נגד זיהום ונגד דלקת. לאחר סיום הניתוח מותקן מגן פלסטי קשיח על העין. בשלב זה יעבור המנתח לביצוע הניתוח בעין השניה.

אם מבוצע PRK - מונחת טבעת במרכז הקרנית, שלתוכה מוזלפת תמיסת אלכוהול בריכוז 20%. תמיסה זו באה במגע עם תאי האפיתל למשך כ- 20 שניות. בשלב זה מרגישים לחץ קל על העין. לאחר מכן מתבצעת שטיפה של הנוזל מהעין בעזרת תמיסת מים פיזיולוגית. בשלב הבא מסיר המנתח את תאי האפיתל ממרכז הקרנית. לאחר הסרת האפיתל, מתבצע הלייזר על מרכז הקרנית, בדיוק באותו אופן כמו בניתוח  LASIK. לאחר סיום הלייזר מונחת עדשת מגע טיפולית על הקרנית, ומוזלפות טיפות נגד זיהום ונגד דלקת. לאחר סיום הניתוח מותקן מגן פלסטי קשיח על העין. בשלב זה יעבור המנתח לביצוע הניתוח בעין השנייה.

אם מבוצע SMILE - המנותח מתבקש להסתכל ישר ולראות נקודה ירוקה.  מערכת הליזר נצמדת לעינו אל המטופל בלחץ קל ביותר וטיפול הליזר מבוצע תוך כ 10- 20 שניות. במהלך הטיפול הנקודה הירוקה נעלמת. לאחר הטיפול המנתח שולף את שכבת הקרנית שהפרדה ע"י הלייזר  בתהליך הלוקח כ 5 דקות.  כל מהלך הניתוח המטופל לא חש כאבים ולא מאבד את הראיה. בסיום הניתוח מוזלפות טיפות נגד זיהום ונגד דלקת. לאחר סיום הניתוח מותקן מגן פלסטי קשיח על העין. בשלב זה יעבור המנתח לביצוע הניתוח בעין השניה.

 

לאחר הניתוח

המנותח יושב מחוץ לחדר הניתוח למשך כחצי שעה לאחר הניתוח. בשלב זה תיתכן תחושת צריבה, דמעת או מעט כבדות בעיניים. לאחר כחצי שעה תבוצע בדיקת העין כדי לוודא שהכל כשורה. לאחר סיום הבדיקות המנותח יכול לחזור לביתו, בד"כ בליווי קרוב משפחה או חבר/ה. למחרת היום מתבצעת במכון בדיקה נוספת.

 

 

ההודעה נשלחה לפרופ' קיזרמן

bottom of page